S.S.S / Site Haritası
 
+90 242 244 31 03 +90 530 036 25 31  
ANASAYFA   HAKKIMIZDA   ARAÇLARIMIZ   TRANSFERLER   İLETİŞİM ULAŞIM  
 
     MAKALELERİMİZ
 
   
       MAKALELER
Klasik Araba Kiralama.
Klasik Araç Kiralama - Chevrolet Belair 1956
Klasik Araba Kiralama - Chevrolet İmpala 1978
Klasik Araba Kiralama - Chevrolet İmpala 1967
Klasik Düğün Arabası Kiralama - Chevrolet 1957
Oto Kiralama Antalya
Antalya Rent a Car
Otomatik Araç Kiralama
Ekonomik - Ucuz Araç Kiralama
Otomatik Vites Araba Kiralama
Antalya Rent a Car Firmaları
Antalya Otogarda Araç Kiralama
Havalimanı Araç Kiralama
Havalimanı Rent a Car Firmaları
Ticari Araç Kiralama
Antalya Kiralık Araç
Dizel Araç Kiralama
Havalimanı Rent a Car Servisi
Belek-Kundu-Lara Otel Teslim Araç Kiralama
Araç Kiralama Firması
Araba Kiralama

Antalya Otomatik Araç Kiralama

Antalya otomatik Araç Kiralama

  

 

Otomatik araçlar gün geçtikçe Türkiye karayollarında daha çok görülmeye başladı. Sürüş keyfinin ve kolaylığının yanında, daha önceki versiyonları gibi fazla yakıt tüketmeyen yeni nesil otomatik araçlar artık hayatımıza girdi. Ülkemizde daha çok yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kullandığını gördüğümüz otomatik araçların, yıllar geçtikçe özellikle bayan sürücüler tarafından rağbet görmesi bu konuda otomotiv sektörünü de harekete geçirmiştir.

İlk üretilen otomatik araçların yakıtı fazla tüketmesi sorunu artık çözüme kavuşmuş ve toplu taşıma araçların da bile yeniliğe gidilerek otomatik vitesler tercih edilir olmuştur. Sürücülerimizin ilk etapta zorlandığı bu tür araçlara zamanla alışılmış ve verdiği keyif ile vazgeçilmez hale gelmiştir. Otomobil üreten firmalar, manuel ve otomatik vites arabalar arasında ki fiyat uçurumunu bir nebze gidermesinin ardından, otomatik arabalarda satış patlaması yaşanmıştır. Özellikle kaygan ve karlı yollarda, vites değiştirme inisiyatifi, aracın kendisine verilmesi nedeniyle güvenli, bir sürüş sunmaktadır. Otomatik, yarı otomatik ve tiptronik gibi çeşitleri bulunmaktadır. Genel anlamda otomatik araçlarda mantık, aracın k-devir yoluyla elektrikli veya manuel olarak debriyaj baskısını kendisinin yaparak, aracın devir sorununu ortadan kaldırmasıdır. Vites üzerinde veya çevresinde bulunan harf grupları dünyanın her yerinde aynı anlama gelmekte olup standarttır.

Otomatik vites araçlarda en çok yapılan hatalar, araba tam durmadan vitesler arası elle geçiş yapılmasıdır. Özellikle “park”, “N” ve “geri” vites kullanımlarında, aracın tam olarak durması sağlandıktan sonra vites istenen konuma getirilmelidir. Bunun düzgün bir şekilde yapıladığı durumlarda araç çok ciddi hasarlar meydana getirebilmektedir. Manuel olarak çalışan araçlara nazaran, debriyaj sorunlarının giderilmesi, otomatik araçlarda daha fazla maliyete neden olmaktadır.  Araç ve şanzıman çeşidinin fazla olması, aracınızı sıradan bir ustaya gitmesine engel olmakta, mutlaka kendi yetkili servisinde sorun giderilmektedir. Otomatik araçlarda, vites sorunları onarımdan ziyade değiştirilme yoluyla giderilmektedir.

Araç Kiralama şirketleri de son zamanlarda bünyelerinde bulunan otomatik araç sayısı arttırmışlardır. Normal vites araç kullanan sürücüler bile, 5-10 dakikalık bir eğitimle otomatik araçlara uyum sağlayabilmektedir. Araç kiralama şirketlerinde bulunan otomatik vites arabaları kiraladıktan sonra mutlaka yetkili biri ile test sürüşü yapılmalı ve sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Araç kiralama firmamızda bulunan otomatik, yarı otomatik ve tam otomatik araçlarımız arasında Renault, Hyundai, Opel, Volkswagen ve Ford marka araçlar bulunmaktadır. Antalya havalimanı ve Antalya Merkez de bulunan bürolardan, otomatik aracınızı kiralayabileceğiniz gibi, adrese teslim olarak da hizmet vermekteyiz.

Otomatik Volkwagen Polo Benzinli 

Otomatik Volkswagen Jetta Benzinli

Otomatik Opel Astra Dizel

Otomatik Hyundai Blue Dizel

Otomatik Hyundai i20 Benzinli

Otomatik Ford Fiesta Benzinli

 Antalya da Otomatik Araç Kiralamak isterseniz, rezervasyon formunu doldurmanız yeterlidir. Telefon veya mail ile de otomatik aracınızı ayırtabilirsiniz. Antalya havalimanı ve Antalya merkez de bulunan ofislerden, adresinize teslim edilen otomatik araçlarınız, yine dilediğiniz yerden teslim alınmaktadır. Güven içerisinde, keyifli bir seyahat için Antalya Rental Cars Firmasını tercih ediniz. 

OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR.

-       Otomatik vites araçlar çalıştırılmadan önce, vitesin “P” (Park) konumunda ve “el freni” çekili olmasına dikkat edilmelidir. Aracın ilk kalkışı kesinlikle set olmamalı,

-       Aracı çalıştırdıktan hemen sonra hareket etmemeli, 2-3 dakika bulunduğu yerde rölantide çalışması sağlanmalı,

-       “Debriyaj-Fren Pedalı”na basarak araç çalıştırılmalı ve stop edilmeli,

-       Bazı otomatik vites arabalarda, vites üzerinde bulunan düğme ile geçişler gerçekleşmektedir. Bütün vites değişimlerinde bu düğmeye basmak gerekir,

-       Otomatik vites araçlar hareket halinde iken ve tam durmadan asla “P”, “R” ve “D” konumlarına getirilmemelidir. Hareket halinde yapılacak bu işlem, gerişi dönüşü olmayan ciddi hasarlara neden olmaktadır.

-       Uzun süreli beklemelerde, araç “N” konumunda olmalı, ayak sürekli fren pedalında tutulmamalı,

-       Otomatik araç arabaların vites kontrolünün elektrikli olduğu unutulmamalı ve bu nedenle, çalışmayan otomatik arabaları “Vurdurma” diye tabir edilen şekilde asla çalıştırılmaya çalışılmamalı,

-       Otomatik arabanız eğer çalışmıyorsa, kesinlikle servis çağırılmalı, mümkünse araç yerinden hareket ettirilmemelidir.

-       Otomatik araçların bir bölümünde bulunan “sport” tuşu ve “+” “-“ tuşlarının, size daha çok yakıt tüketimine sebep olacağı akıldan çıkarılmamalıdır.

 

 


 
ANA SAYFALAR
Ansayfa
Hakkımızda
Araçlarımız
İletişim Bilğileri
Antalya Hakkında
Transferler
S.s.s
Site Haritası
Kiralama Koşulları
HİZMETLERİMİZ
Antalya Merkez Rent a Car
Beldibi Rent a Car Firması
Lara Rent a Car | Adrese Teslim
Konyaaltı Rent a Car
Otogar Rent a Car
Kundu Rent a Car Servisi
Antalya Belek Rent a Car
Kundu Araç Kiralama
SOSYAS AĞ / ULAŞIM
Adres : Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi 35 C Muratpaşa / Antalya
E - mail : info@antalyarentalcars.com
Twitter/antalyarentalcars
Facebook/antalyarentalcars
Google Plus/antalyarentalcars
Linkedin/antalyarentalcars
İnstagram/antalyarentalcars
Copyright 2010 © Antalya Rental Cars Ltd .Şti TÜRKİYE / ANTALYA +90 530 036 25 31